Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

10 gânduri din 20 de ani (#1)


O asemenea tematică este des întâlnită, însă decid a-mi exprima viziunea aici, deoarece nu este doar o lectură comună, cât educativă și inspirațională.


Conștient sau nu, universul nu zâmbește mereu, și, dorind să aflăm cum putem trăi mai frumos alături de lumea care ne este în jur, este nevoie să fim atenți la ce lecturăm în aceste momente. Poate, poate se ivește ceva util.


Nu mă consider deosebită, fiind încă foarte tânără, însă transmit idei, pentru că pierderea timpului nu mă caracterizează, și încerc, prin rânduri, a-i face pe ceilalți să evite problemele întâlnite de mine.


În plus, când o să am o colecție și mai mare de ani, o să-mi amintesc cu dragoste de lista următoare, așadar vă recomand să vă faceți și voi una. Principii, lecții, învățături, cum doriți voi să le spuneți.


1. Fii întotdeauna ceea ce ești tu.


Mă duce gândul spre un citat: „În societate nu există chipuri de oameni. Există doar fețe a ce am vrea să fim”, însemnând că oamenii se mint frumos pe ei înșiși, mai apoi pe ceilalți, punându-se în roluri pe care nu le pot duce până la capăt. Acest defect cunoscut drept „falsitate” provine din necunoașterea sinelui.


Însă pentru a fi tu, trebuie să afli puțin câte puțin cine este acest „tu” de care tot auzi în stânga și în dreapta. Dacă n-avem răbdare până la 50 de ani când poate apărea SINELE pe propriile-i picioare (deși este perfect și atunci!), începem să-l construim . Nu de mâine, ci din această secundă.


Sigur, cu toții vrem să fim cei mai nevulnerabili, cei mai buni, însă nu parcurgem drumul înspre acel succes din lene, confuzie sau altele și rămânem a ne întreba dacă "Fake it till you make it” chiar e pe bune.


Eu cred că nu!


2. Nu te îndopa cu iarba prostului – nu te răzbuna.


Îndoparea cred că este exagerată aici, nu neintenționat, ca să ne lămurească în sfârșit că a răspunde cu aceeași monedă nu ne face cu nimic superiori, ci exact precum agresorul sau chiar inferiori acestuia.


Nimeni nu dorește să facă rău intenționat (mărturie stau sute de interviuri și psihologia), iar odată ce s-a întâmplat un lucru negativ, consecințele oricum apar, așadar de ce să hrănim și noi „monstrul”? Nu mai bine ne calmăm, realizăm că poate omul care a/ne-a greșit de fapt suferă în sinea lui, de aceea numai asta redă, și vedem totul dintr-o altă perspectivă sau devenim distanți și, în final, neînfrânți? Hai să încercăm măcar odată asta, cine știe?

Poate iese ceva bun!


3. Trăim să vedem roata" întoarsă karma lucrează independent.


Mi-au trebuit din fericire numai douăzeci de ani pentru a înțelege că motivul din spatele clișeului „Totul se întâmplă cu un…” poate fi negativ uneori. Și ajungi a vedea asta doar atunci când, cum se știe, este prea târziu.


Experiența școlară dinaintea liceului nu mi-a fost roz. Nu o numesc bullying, pentru că nu mă mai consider o victimă, însă despre persoana care-mi frigea zilele am aflat că trăia într-un mediu toxic, în care era comparată cu o simplă vecină ca mine.


Am realizat că viața poate face unele lucruri în viitor de 10 ori mai bine decât le facem noi în prezent.

Am descoperit totul la finalul ultimei clase, când fie puteam să regret amarnic faptul că i-am făcut și eu zilele urâte, oglindindu-i comportamentul, fie să învăț din modul în care fusese, poate zilnic, judecată de apropiații ei. Astfel, am realizat că viața poate face unele lucruri în viitor de 10 ori mai bine decât le facem noi în prezent.


Acum spun cu o mică mândrie că nu i-am dat de furcă bietei colege, realizând că „de ce eu?”-urile mele erau cu siguranță mai mici decât „de ce eu?”-urile ei, din propriul cămin.


Vă îndemn din experiență să nu săriți la atac înainte de a înțelege că pricina loviturii nu vă aparține de fapt, ci poate veni de unde vă așteptați cel mai puțin.


4. Imprevizibilul vine fără lupta ta – și ce plăcut e!


Că tot vorbim de neașteptat, personal am dedus că bucuria este o emoție cel puțin egoistă care „se lasă greu” de cele mai multe ori.


De aceea este atât de puternică atunci când apare brusc, parcă dorindu-și de una singură să ne fie prezentă.


Concluzia celor de sus: Nu lupta pentru tot! Mai lasă controlul și în mâna sorții, a neprevăzutului sau așa-zisului gram de noroc. Sigur, un giveaway câștigat o să te încânte, dar pentru scurt timp, în timp ce un obiect pe care-l dăruiești cuiva fără rugăminți speciale sau chiar pe care-l primești spontan, îți va spori entuziasmul și încrederea în sine sau lumea din jur comparativ superior.


A, și încă ceva despre bucurie! Nu-i place să stea singură! Așadar, fă-i și pe cei din jur bucuroși, doar pentru a o păstra mai mult în tine.


5. Încrede-te – în tine și nu numai!


Să te încrezi în tine

Să ai bunătate, gânduri senine

Să ai credința că viața are rost

Să dai speranța fără cost.


Strofa aceasta mi-a rămas în cap cu ușurință și cred că transmite esența numărului 5. Deși am folosit termenul „încrede”, vă dați seama că mă refer la mai mult de atât. Poți avea (și chiar și societatea îți recomandă) ÎNCREDEre în tine, însă credință în altceva… nu neapărat invincibil, cât bun și mai ales atotcunoscător.


Viața mi se pare uneori o provocare...

Dacă nu te împacă ideea Creștinismului, Dumnezeu, în regulă! Focalizează credința din tine spre viață, univers sau soartă, oricum, fenomene care nu sunt în puterea ta.


Vei vedea că astfel ești mult mai împăcat cu aproape orice ți se întâmplă și mai ales recunoscător. Viața mi se pare uneori o provocare, așadar încerc a-mi împărți nu activitățile, cât consecințele bucurii sau supărări, cu încă ceva. Bun și atotcunoscător, repet.Precum la școală, învățătura nu poate fi predată sau înțeleasă complet dintr-odată.

Așadar, vom reveni cu următoarele cinci principii curând.


Până atunci, avem timp cu toții să reflectăm asupra acestora, să le înlocuim, și să realizăm că odată înțeles prezentul, viitorul este la câteva dorințe depărtare.


(Poți citi a doua parte a acestui articol AICI.)


Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm