Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

5 filme care te pot face să uiți de rutinăPentru că știm cât de greu poate fi să te relaxezi în carantină, mai ales în timp de pandemie, ne-am gândit să creăm o listă cu cele mai mișto filme care ne-au făcut să ne luăm gândul de la tot ce e rău și să ne inspire.

Poate le vezi pentru prima oară sau o să le revezi, dar cert este că fiecare film pe care-l vom enumera este unic în felul său și e probabil să te facă să te simți precum într-o sală de cinema (mai ales dacă le urmărești seara, cu o pungă de floricele lângă tine).

Așadar, vă recomandăm cu drag:


1. Eat, Pray, Love (2010), dir. Ryan Murphy

Traducere: Mănâncă, roagă-te, iubește


Având-o în rol principal pe Elizabeth Gilbert (Julia Roberts), filmul se axează pe călătoria unei femei ajunse la maturitate spre a-și găsi echilibrul sinelui. Simțindu-se goală pe dinăuntru și confuză în legătură cu viața sa, Liz decide ca pentru un an de zile să fugă în Italia, India și Bali, pentru a învăța din nou cum să se bucure de arta mâncării, a meditației și a iubirii. Întâmpinând fel și fel de dificultăți în fiecare mediu nou în care trebuia să se adapteze pentru 3-4 luni de zile, Liz descoperă și arta schimbării și a sacrificiului spre mai bine.

Recomandăm filmul acesta tuturor, indiferent dacă vă place un film romantic sau nu, fiindcă ne-am gândit că puteți învăța foarte multe lucruri necesare din Eat, Pray, Love, pornind de la culturile diferite ale lumii și până la tot ce ține de interiorul vostru.2. Dead Poets Society (1989), dir. Peter Weir

Traducere: Cercul poeților dispăruți


Acest film este considerat ca fiind unul clasic, mai ales că în cadrul acestuia a jucat și Robin Williams. Fiind un film dramatic, acțiunea are loc în anul 1959 la o școală de elită ficțională și urmărește povestea unui profesor de limba engleză, care-și exprimă elevii prin metodele sale considerate „neortodoxe”. Să-și ia viața în mâini, să trăiască fiecare secundă cu pasiune și să se bucure de tot ce cuprinde arta (mai ales poezia) sunt câteva lecții predate de profesorul Keating (Robin Williams).

Recomandăm acest film pentru toți iubitorii de artă și frumos, dar și celor curioși în legătură cu titlul și acțiunea filmului. Oare cine erau, mai exact, Cercul poeților dispăruți și ce făceau?3. Joy (2015) , dir. David O. Russell

Joy (Jennifer Lawrence) este protagonista filmului omonim, fiică a unui cuplu recăsătorit, trăind la rândul ei o viață familială complicată atunci când se căsătorește. Încurajată de majoritatea oamenilor importanți din viața ei, Joy decide să creeze lucruri casnice inovative, pornind de la un mop. Cu toate acestea, societatea și industria comerțului o descurajează și discriminează pe Joy pentru faptul că era o femeie și pentru că avea visuri mult prea mari (care nu păreau practice și profitabile), dar ea nu se va opri totuși din această cauză.

Recomandăm acest film pentru oricine are un vis pentru care luptă sau pur și simplu vrea să fie inspirat și motivat în a nu se lăsa bătut. Probabil fiecare dintre noi se va regăsi în Joy.4. Forrest Gump (1994), dir. Robert Zemeckis


Un alt clasic al anilor ‘90, acțiunea acestuia se desfășoară din 1950 până în prezent și îl are în prim-plan pe Forrest (Tom Hanks), un băiat cu deficit de inteligență. Așezat pe o bancă și așteptând autobuzul, pe parcursul filmului, protagonistul își povestește viața care este aidoma penei luate de vânt. Această pană apare la începutul filmului, precum un motiv principal al istorisirii. Ascultătorii se schimbă, unii vin, alții pleacă. Învățăm prin câte a trecut Forrest și nu putem simți milă, ci compasiune și admirație pentru întreaga lui viață, alături de inspirație.

Recomandăm acest film tuturor, mai ales dacă vă aflați la greu și vreți să urmăriți un film plăcut, cu un umor pe măsură și cu o poveste unică.5. Into the Wild (2007), dir. Sean Penn

Traducere: În Sălbăticie


Acest film este unul de aventură, biografic totodată, care-l are în centrul acțiunii pe Christopher McCandless/Alex Supertramp (Emile Hirsch), un bărbat care a călătorit în America de Nord înspre pustia Alaska la începutul anilor '90. Into the Wild este împărțit pe 5 planuri: copilăria, adolescența, maturitatea, familia și autobuzul magic, totul întâmplându-se pe o durată de 2 ani.

Recomandăm acest film pentru că, prin intermediul lui Alex, putem înțelege mai bine importanța singurătății și a naturii, alături de scopul vieții pe care acesta îl definește pe toată durata filmului, mai ales la sfârșitul acestuia.


Mențiuni: Beautiful Boy (Băiatul frumos, 2018, dir. Felix Van Groeningen), To The Bone (Până la os, 2017, dir. Marti Noxon), The Theory of everything (Teoria întregului, 2014, dir. James Marsh), Wonder (Minunea, 2017, dir. Stephen Chbosky), Life of Pi (Viața lui Pi, 2012, dir. Ang Lee), Stand by Me (Prietenie, 1986, dir. Rob Reiner), Mona Lisa Smile (Zâmbet de Mona Lisa, 2003, dir. Mike Newell), The Pursuit of Happyness (În căutarea fericirii, 2006, dir. Gabriele Muccino), Intouchables (Invincibilii, 2011, dir. Oliver Nakache și Eric Toledano).

Tags:

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm