Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

Cele mai bune seriale pe care le recomandă tinerii

#netflix #seriale

Ilustrație de Alexia Hoștinar-Cnup
lustrație de Alexia Hoștinar-Cnup

"Și tu la ce seriale te mai uiți?"


Întrebarea pe care o auzim în fiecare conversație pe care o avem pe Zoom, Whatsapp, Messenger, scrisori, telegrame, porumbei voiajori etc.


Așa că am o creat o listă cu cele mai tari seriale recomandate de către tinerii din comunitatea KULT:


Alea care te pun pe gânduri


 • Peaky Blinders - Inspirat din realitate, o bandă de gangsteri din Birmingham încearcă în timpul perioadei interbelice să obțină monopolul comerțului atât prin metode legale, cât și ilegale.


 • Elite - Despre o școală de adolescenți bogătași care sunt cercetați pentru crima unei colege de-ale lor, care s-a petrecut după ce trei elevi, cu o situație mai modestă, au primit bursa de a studia în școala lor.


 • La Casa del Papel (Money Heist) - Într-o Spanie prosperă, un grup de oameni pun la cale un jaf care are ca miză miliarde de euro, ei fiind conduși de El Profesor, o figură misterioasă și inteligentă, care a ticluit tot planul de ani buni. Fiind faimos pentru felul în care te lasă cu sufletul la gură, La Casa de Papel este urmărit de foarte mulți oameni pentru un motiv întemeiat. Pe lângă suspansul tipic blockbuster-urilor, acesta are multe personaje realistice, un fir narativ bine pus la punct și un umor spumos hispanic.


 • Mr. Robot - Acest serial este foarte underrated, deși îl are pe Rami Malek în rol principal, câștigător al Premiilor Oscar. Mr Robot are la bază o mulțime de subiecte controversate: de la religie, la hacking, psihoze, droguri, borderline personality și filosofia societății și a vieții, totul transpus într-un mod foarte dur.


 • Westworld - Imaginează-ți un parc de distracții, în stil western, unde poți face orice ce vrei tu, iar gazdele sunt androizi hiper-realiști. What could go wrong? Acum imaginează-ți cum ar fi ca printre noi să existe acești androizi cu abilități mult peste cele ale omului.


 • Orphan Black - Dacă te-ai întrebat vreodată cum arată un serial cu și despre clone, ai ocazia perfectă să urmărești această capodoperă. Format din 5 sezoane, Orphan Black o are în centru pe Sarah Manning (Tatiana Maslany), care este martoră la sinuciderea unei femei care avea aceeași înfățișare ca ea. Sarah îi fură identitatea și de aici pornește vârtejul găurii de iepure al Țării Minunilor. Serialul conține de toate, de la thriller, horror, dragoste, science fiction, iz de roman polițist pe ici pe colo, până la dramă și comedie de familie contemporană.


 • 3% - Despre o societate a viitorului despărțită în 2 tabere: cei săraci, care trăiesc pe Continent într-o sărăcie de nedescris, fără acces la tehnologie, servicii sanitare sau măcar o sursă de apă curată, și cei bogați, care trăiesc pe Insula, au parte de tehnologie extrem de avansată, mâncare din belșug și tot ce și-ar putea dori. Odată pe an, toți tinerii care au împlinit 20 de ani au ocazia să participe la o selecție specială, în urma căreia 3% dintre ei vor avea ocazia să ajungă pe Insulă.


 • The 100 - După ce Pământul a devenit nelocuibil din cauza unui război nuclear, 100 de adolescenți minori, ce au trăit în spațiu, sunt trimiși într-o misiune de testare a condițiilor de viață a planetei. Aceștia au fost aleși în funcție de nelegiuirile pe care le-au făcut pe Arcă, o stație spațială imensă fondată de primii locuitori ai spațiului.


 • Black mirror - Tu știi cum te manipulează tehnologia? Fiecare episod analizează viața unor persoane și cum o anumită tehnologie le infuențează comportamentul. Recomandăm episodul Nosedive pentru a gusta din experiența serialului

Alea amuzante care te pun pe gânduri


 • Sex Education - Serialul unde afli cu ce se confruntă tinerii din ziua de azi. Cu povești despre experiențe romantice, prietenii, viața la liceu și despre subiectul din titlu, evident.


 • The Good Place - O tânără moare într-un accident și ajunge în The Good Place (sau Rai cum i-am spune noi), dar pe parcurs își dă seama că este o eroare și că ar trebui să fie în The Bad Place. De aici încolo, ea se străduiește să devină un om bun și să-și merite locul în The Good Place. Un sitcom condimentat cu etică și filozofie.


 • Russian doll - Dacă ești fan „Orange is the New Black”, atunci vei vrea să vezi cum joacă Natasha Lyonne în cadrul acestui serial. Având momentan doar un sezon, cu 8 episoade a câte 20 de minute, suntem prinși într-un cerc difuz și infinit al morții. Nadia Vulvokov își serbează a treizeci și șasea aniversare atunci când moare subit și se trezește în același loc de unde începuse seara, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, asta nefiind prima oară când va muri. Dar ce a provocat tot acest val repetitiv și psihotic?


 • I am not okay with this - Sydney este „o adolescentă normală și albă de 17 ani”, care nu se consideră specială și care are destul de multe probleme emoționale în urma decesului tatălui ei. După ce singura și cea mai bună prietenă a ei, Dina, începe să fie prietena unui băiat popular al liceului, Syd începe să-și manifeste frustrarea și furia prin fel și fel de răbufniri telekinetice, care o fac să se îngrijoreze pentru starea ei psihică și fizică a tuturor celor din jurul ei.


 • Rick and Morty - Original, creativ și inspirat din filmul ”Back to the Future” sitcomul îi are ca protagoniști pe Rick, cel mai mare om de știință și pe nepotul său, Morty, care își împart timpul între aventurile interdimensionale și viața de familie. În esență, Rick and Morty arată cât de insignifiantă este viața omului în comparația cu infinitatea universului.


Alea cu supereroi • The Umbrella Academy - La prima vedere poate te aștepți un serial cu supereroi precum cele mai sus menționate, dar nu, The Umbrella academy vorbește despre ce se întâmplă după ce ai terminat de învins răufăcători.


 • The Witcher - Într-un univers plin de magie, Gerald este unul dintre cei mai cunoscuți witcheri, adică un mutant care vânează monștri. Henry Cavil, cunoscut pentru rolul lui Superman în ultimele filme DC, reușeste să prindă personajul în întregime.


Alea de văzut cu cineva


 • Riverdale - O gașcă de prieteni ce se confruntă zilnic cu adolescența, iubirea, școala și familia devin detectivii crimelor orașului Riverdale. Toți patru provin din medii diferite, dar doar împreună vor reuși să afle făptașul.


 • Chilling Adventures of Sabrina - Dacă ți-a plăcut Riverdale, Sabrina urmărește viața unei vrăjitoare de 16 ani. Sunt două variante ale serialului, dacă cel din anii 90 totul era pus sub forma de comedie, acum noua ecranizare de la Netflix a transformat universul Sabrinei în ceva mult mai… întunecat.


 • Daybreak - După ce o explozie misterioasă a transformat toți adulții în zombi, adolescenții se luptă pentru supraviețuire. Josh vrea doar să-și găsească prietena și de aici apar problemele.


 • The vampire diaries - Locul unde familii puternice și străvechi de vrăjitoare, vârcolaci și vampiri se luptă, se aliază și formează noi specii. Pe lângă povestea de iubire dintre Elena și vampirii Stefan Salvator și Damon, apare și familia Mikaelson. Trei vampiri originari, primii care au apărut printr-un blestem străvechi și gata oricând să omoare pentru propria plăcere.

Au contribuit: Adelina Iștoc, Paula Platon, Diana Dumitrașc, Cosmina Albu

Tags:

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm