Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

Cum poți ajuta „copiii pierduți” în prag de sărbători?


În România, 380.000 de copii cu vârsta între 3-17 ani nu urmau nicio formă de învațământ la începutul anului 2019. 38,1% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar aproape o cincime dintre copiii sub 6 ani trăiesc în condiții de deprivare materială severă, conform Eurostat. Investițiile autorităților în educație sunt minime: în perioada 2012 - 2014, perioadă pentru care datele sunt disponibile, România a ocupat ultimul loc din Uniunea Europeană din punct de vedere al cheltuielilor pentru educație ca procent din PIB. Pentru a interveni în diminuarea acestui fenomen este nevoie de eforturi susținute, pe termen lung, care să acopere nevoile copiilor atât pe plan educațional, dar și social. În vederea promovării drepturilor copiilor și încercând să asigure accesul egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile, Salvați Copiii România a dezvoltat programe educaționale încă din 1998.


Prin activitățile derulate în cadrul centrelor educaționale, Salvați Copiii contribuie la reducerea și prevenirea abandonului școlar prin oferirea de servicii complementare, educaționale, sociale, de consiliere juridică și psihologică, copiilor din grupuri vulnerabile și familiilor acestora.


Pentru mai multe detalii legate de contribuții și educația copiilor în România, puteți găsi aici.


Toți copiii merită să trăiască într-un mediu sigur și lipsit de abuzuri. Salvați Copiii asigură servicii specializate pentru protecția copilului în familie și în societate. Fiecare donație poate ajuta la intervenții în situații de urgență, protecția împotriva violenței, copiii singuri acasă, combaterea traficului de copii, copiii dispăruți, siguranța pe internet, fenomenul știrilor false, dar și protecția copiilor refugiați.


Mai multe detalii despre protecția copiilor și contribuții puteți găsi accesând acest link.


Respectarea dreptului la viață și supraviețuire, la sănătate și dezvoltare armonioasă a fiecărui copil constituie o prioritate permanentă pentru Salvați Copiii. Ne propunem să sprijinim acele familii care întâmpină dificultăți pentru a-și putea crește copiii sănătoși și a se bucura de zâmbetele acestora. Preocupările Salvați Copiii în domeniul sănătății vizează: reducerea mortalității infantile, educația prin sănătate și prevenirea și reducerea tuberculozei.


Detalii amănunțite, dar și informații despre contribuții, în legătură cu sănătatea copiilor ajutați puteți găsi aici.


Vă urăm sărbători fericite, pline de liniște și recunoștință!

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm