Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

Cum să supraviețuiești pe Twitter


„Twitter e o aplicație nasoală.”


„E complicată treaba acolo.”


„De ce mi-aș pierde timpul pe Twitter, când există Facebook și Instagram?”


Astfel de fraze preconcepute și eronate sunt adesea aruncate în van atunci când subiectul abordat este Twitter-ul ca o platformă interactivă de social media.

Înainte de a-mi face cont pe Twitter, detestam idea de rețele sociale. Aveam instalat Facebook-ul în telefon, creându-mi un cont cât de cât decent, pentru că citisem într-un articol că utilizatorii de Facebook au o șansă mai ridicată de a fi angajați. Instagram-ul mi-a servit ca o sursă de încredere de a mai ține legătura cu prietenii care locuiau departe de mine. Colegii și amicii nu au fost foarte surprinși de lipsa mea de interes în social media, luând în considerație faptul că eram o persoană mai de modă veche, preferând comunicarea față în față în schimbul interacțiunii online. Clar, eu și social media eram două concepte aflate la poli opuși. Și apoi am auzit de Twitter, mi-am creat un cont acolo și totul s-a schimbat radical în privința poziței mele în legătură cu lumea digitală.


Folosind Twitter timp de un an acum, am înțeles două lucruri: Dacă vrei să ții pasul cu actualitatea, Twitter e pentru tine. Dacă vrei „să fii conectat cu lumea din jur”, Twitter e pentru tine.


Am auzit de Twitter pentru prima dată când o prietenă mi-a sfătuit să îmi fac cont acolo, fiind aplicația cu cel mai mult conținut de informații și postări privind trupa mea preferată. Mi-am sacrificat principiile și un pic din timpul meu liber și am intrat pe acel tărâm necunoscut și periculos. Părea dificil la început din cauza unui limbaj cu termeni străini, butoane pe care nu aveam habar la ce le-aș folosi, nuanțe și trucuri nu prea cunoscute și un haos de postări și oameni care mereu aveau ceva de spus. A fost greu să mă asimilez, dar odată ce am intrat în ritmul platformei, atunci distracția a început. Mi-am creat cont acolo pentru trupa favorită, dar am rămas pentru amalgamul de avantaje pe care mi l-a oferit aplicația.


Iată câteva din beneficiile utilizării Twitter:


1. Twitter este o aplicație care prețuiește consistența și coerența, făcând experiența utilizatorului simplă


2. Odată ce ai înțeles cum funcționează Twitter, nu mai există upgrade-uri și actualizări, care ți-ar complica viața


3. Twitter conectează oameni

Am câțiva prieteni pe care i-am cunoscut și cu care țin legătură prin Twitter, ei fiind împrăștiați prin toate colțurile lumii (Australia, Brazilia, Ucraina, Germania).

Această platformă îmi oferă cea mai bună oportunitate de a interacționa cu oameni din întreaga lume și conversația nu va părea ciudată, jenantă sau brută ca pe Facebook sau Instagram. Datorită comunităților (de artă, jocuri video, blogging, muzică, poezii, sport și altele) prezente pe această platformă, îmi găsesc rapid oameni care au aceleași interese sau ocupații favorite ca și mine, conversațiile decurgând ușor și simplu în jurul intereselor comune, rezultând în prietenii online grozave. De asemenea, te poți conecta și simți mai aproape de artiștii și celebritățile tale favorite, care sigur sunt prezente pe această platformă. Twitter-ul este știut a fi terenul principal pentru networking și stabilirea de conexiuni importante, dar lăsăm latura profesională a platformei pentru un alt articol.


4. Eu, în special, folosesc Twitter-ul ca pe un jurnal personal într-un fel, deoarece îmi permite să scriu postări prea personale pentru Facebook

Deci, este mai degrabă o ieșire individuală, pentru că pot vorbi despre lucrurile bune și rele din experiența mea, despre cât de nasoală mi-e viața, gândurile mele privind filmul nou care a ieșit la cinema sau chestii bizare care-mi trec prin cap la 2 dimineața. Desigur, Twitter-ul e văzut ca un teren de luptă, dar mai degrabă acolo se atacă opinii și idei, decât persoane și sentimente. Așa că mă simt în siguranță, știind că confesiunile mele vor fi ori ignorate complet, ceea ce mă aranjează, așa cum am menționat, idea de jurnal personal e foarte atrăgătoare, ori vor fi discutate de alții, ceea ce mi-e de asemenea benefic, o perspectivă asupra vieții mele din partea celor ce nu fac parte din ea e ceva din care pot să profit la sigur. Mă ajută să mă descopăr prin alții. Twitter nu este ca Instagram sau TikTok, care subliniază aspectul fizic al unei persoane. Aici oamenii pun accent, cât de clișeic n-ar suna, mai mult pe personalitate, ceea ce se reflectă din postările tale. Îmi place Twitter, pentru că există acest sens de comunitate și anonimat. Așadar, pot comenta în postarea oricui și nu ar trebui să-mi fac griji că aceasta va arăta bizar sau intruziv.


5. Divertismentul Twitter are un loc special în inima mea

Când mă simt sub presiune, învinsă de rutina zilnică sau rănită de ceva anume, mă voi loga pe Twitter și sigur voi găsi meme-uri, situații hazlii sau rușinoase din viața altora, care-mi vor face ziua. Iată câteva din milioanele de postări ce fac Twitter-ul o platformă demnă de atenția ta:Oricine poate deveni un actor de comedie pe Twitter. Chiar dacă lumea se destramă, cineva te va putea face să zâmbești acolo.


6. Știrile descentralizate sunt un alt avantaj

În loc să primesc toate știrile mele dintr-o singură sursă, primesc un flux echilibrat din diferite surse. Aici ești în pas cu lumea și știi ce se întâmplă în timp real, bara cu trend-uri fiind accesibilă și informativă, fiecare știre, mare sau mică, relevantă sau irelevantă fiind prezentă acolo, pentru că totul se întâmplă mai întâi pe Twitter. Suplimentar, ai acces la opiniile oamenilor privind temele actuale, problemele din societate și alte chestiuni importante.


7. Adițional, pot spune că Twitter este folosit de oameni care provin din diferite țări și culturi, ceea ce uneori servește ca motiv al unor dispute și conflicte

Dar oricât de negative nu ar fi ele, de asemenea, sunt benefice într-un fel, deoarece aceste diferențe ajută să te familiarizezi cu alte culturi și poți învăța din aceste conflicte să fii mai deschis la minte și să vezi lucrurile din perspective diferite.


În contrast acestor avantaje, Twitter are și latura sa toxică, ca orice platformă social media, de altfel. Un limbaj vulgar, dezbateri înflăcărate și valuri de hate aruncate către celebrități sau către alte persoane îți pot face experiența pe platformă neplăcută.


Iată câteva măsuri de precauție și protecție în utilizarea Twitter-ului:


1. Atunci când îți creezi profilul, alege interesele și temele de care te simți mai aproape si urmărește personalitățile favorite. Astfel, vei avea în fluxul tău de postări doar conținut care te interesează, evitând unele teme toxice sau persoane periculoase.


2. De asemenea, există un specific limbaj Twitter pe care îl asimilezi cu timpul. Nu-ți face griji dacă nu înțelegi unele noțiuni.


3. Totul pe Twitter este public în mod implicit. Cu toate acestea, îți poți face cu ușurință propria experiență privată. Dacă dorești să faci din el un loc în care interacționezi în mod privat cu prietenii, pur și simplu setezi contul la privat.


Deci, pot spune cu siguranță că Twitter face o treabă bună în a picta o imagine reală a lumii, crudă, dar cinstită. Aici nu este totul alb sau negru, ci mai degrabă lumea e privită ca un amalgam de culori care interacționează între ele, rezultând uneori în succese și amintiri frumoase, alteori în înfrângeri și conflicte. Dar, asta e viața.


Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm