Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

De ce este important un program de practică și ce calități caută un om de HR la un tânăr candidatAcum ceva timp am întrebat 150 de adolescenți, din diverse orașe ale țării, dacă știu ce carieră vor să urmeze după terminarea liceului. 57% dintre ei DA, 43% NU. Dintre cei care știu, marea lor majoritate sunt la mate-info sau științe ale naturii.


Mai interesant, la întrebarea ”Cum te ajută școala să te orientezi în carieră?” 40% au răspuns că nu-i ajută și 37,8% doar prin recomandări de la profesori.


Ce i-ar ajuta? Întâlniri cu specialiști din diverse domenii, programe de practică în companii sau instituții și sesiuni de orientare în carieră.


Un program care vine în sprijinul elevilor este Academia de Talente ZF. Un program de practică alternativ, ce îmbină ateliere de dezvoltare personală cu pregătirea practică din cadrul companiei ZF.


L-am întrebat pe Rareș Căescu, HR Manager în cadrul fabricii ZF din Roman, despre importanța unui astfel de program și ce caută managerii de resurse umane la tinerii care vor să se angajeze.


De ce este important pentru tineri să se înscrie în Academia de Talente ZF?

Rareș Căescu: Academia de Talente ZF este un program conceput pentru a ghida tinerii în primii pași a carierei lor profesionale. Oportunitatea oferită este aceea de a lua contact cu un mediu multinațional și a pune în practică ceea ce ai învățat până acum din punct de vedere teoretic. Această experiență cu siguranță îi va ajuta în decizia de a alege domeniul în care să-și continuie studiile.

Ce calități caută un om de recrutare la un tânăr absolvent?


1. Dorința de dezvoltare (personală și profesională) și ”can do attitude”. Orice obstacol poate fi depășit atunci când ai mindset-ul potrivit.

2. Capacitatea de a lucra în echipă este esențială întrucât puterea grupului depăsește valoarea individuală - There is no I in TEAM.

3. Adaptabilitate – pentru a putea progresa, trebuie să fii deschis la nou și la schimbări – Accept and Embrace the Change!


De ce este fain să lucrezi în Fabrica de airbag-uri ZF?

“Young, dynamic, fast learning team!”

Pe lânga faptul că înveți o mulțime de lucruri noi, lucrăm cu o echipă de profesioniști tineri care nu demult au început și ei cariera lor profesională.

Și poți fi un EROU, punând umărul să ne ajuți să implementăm misiunea de a „Ajuta la protejarea oamenilor de pe șosele”.


Dacă ai terminat clasa a XI-a sau a XII-a atunci înscrie-te și tu în program, până pe 26 iulie, pe www.kulthub.ro/azf.

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm