Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

„Ipoteza fericirii” de Jonathan Haidt - cum luăm decizii și ne construim relațiile cu ceilalți?Marți, 16 februarie, de la ora 19:30, vă invităm la o discuție #LIVE #online despre „Ipoteza fericirii. Armonia dintre știința modernă și vechea înțelepciune”, a doua carte a specialistului în psihologie socială 𝐉𝐨𝐧𝐚𝐭𝐡𝐚𝐧 𝐇𝐚𝐢𝐝𝐭 publicată la Editura Humanitas, un volum care cuprinde informații practice din psihologia pozitivă și neurologie care ne pot ajuta să înțelegem mai bine felul în care luăm decizii, să privim cu ochi mai înțelegători idealurile noastre despre fericire și statut și să avem așteptări mai rezonabile.


Invitați:

  • 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐨𝐯𝐚𝐢 (psiholog clinician și psihoterapeut)

  • 𝐕𝐥𝐚𝐝 𝐒𝐭𝐫𝐨𝐞𝐬𝐜𝐮 (medic psihiatru)

  • 𝐋𝐢𝐝𝐢𝐚 𝐁𝐨𝐝𝐞𝐚 (director Editura Humanitas) Moderator: 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐈𝐥𝐢𝐞 (senior editor DoR)


Jonathan Haidt: „Fericirea nu e ceva ce putem găsi, obţine sau atinge în mod direct. Trebuie să ne asigurăm condiţiile potrivite şi apoi să aşteptăm. Unele dintre acele condiţii ţin de noi înşine, precum coerenţa dintre părţile şi nivelurile personalităţii noastre. Alte condiţii presupun o relaţie cu lucruri care se află în afara noastră: aşa cum plantele au nevoie de soare, de apă şi de pământ fertil pentru a creşte, oamenii au nevoie de iubire, de muncă şi de o legătură cu ceva mai mare decât ei înşişi. Merită să luptăm pentru a dezvolta relaţiile potrivite dintre noi şi ceilalţi, dintre noi şi munca pe care o facem şi dintre noi şi ceva mai mare decât persoana noastră. Dacă reuşim să creăm aceste relaţii, scopul şi sensul vor începe să se facă simţite.“

-----

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe #HumanitasSoundcloud: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm