Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

Meserii.ro – Harta Învățământului Profesional și Tehnic din RomâniaAsociația CivicNet, în parteneriat cu Ministerul Educației și OMV Petrom, vine în sprijinul elevilor pentru admiterea în învățământul profesional, tehnic și dual, cu actualizarea datelor din platforma digitală meserii.ro, care prezintă harta interactivă a învăţământului profesional şi tehnic din România. Este prima platformă digitală care conectează meseriile pregătite în şcolile profesionale cu potenţialul de cerere din piaţa muncii, pe diferite domenii de activitate.


Platforma oferă informaţii utile pentru părinţi, elevi și profesori, dar şi pentru companii sau instituţii de învăţământ. Astfel, elevii de gimnaziu şi părinţii acestora pot afla de pe meserii.ro atât ce şcoli profesionale sau licee tehnologice se află în zona în care locuiesc şi ce calificări au acestea în pregătire, cât şi numărul de firme din domeniul căutat, oferind o idee asupra potenţialului cererii din piaţa muncii pentru o anumită meserie.

Companiile pot afla în ce regiuni găsesc viitori absolvenţi în calificarea de care au nevoie, putând astfel defini mai bine planuri de extindere şi dezvoltare. Instituţiile de învăţământ şi decidenţii pot vedea numărul şi distribuţia companiilor care activează în domeniul de interes, datele de contact ale companiilor relevante (pentru a le propune parteneriate pentru sesiuni de practică sau pentru a primi echipamente şi utilaje în scop didactic) şi pot decide adaptarea programei şi politici publice mai bune.


Ce poți face pe meserii.ro:

  • Vezi toate școlile profesionale și liceele tehnologice din țară. Date actualizate pentru anul școlar 2020-2021.

  • Caută o calificare (de ex. sudor, mecanic, bucătar) și harta îți arată câte firme și câți salariați activează în domeniul respectiv

  • Filtrează căutarea după localitate, tipul unității de învățământ (liceu, școală profesională, dual), mediul urban/rural, forma de învățământ (de stat sau privat)

Echipa CivicNet a început dezvoltarea meserii.ro pentru a oferi un produs digital util şi uşor de folosit, care este de mare actualitate mai ales acum, în contextul situației dificile prin care trece învățământul din România.

„Am crezut într-un proiect în care sectoarele public, civic şi privat colaborează pentru prima dată în crearea unui instrument digital de vizualizare de date deschise (open data). Ne bucurăm ca alături de partenerii noștri, avem oportunitatea de a contribui la producerea unei schimbări pozitive în zona educaţiei, prin digitalizare. Am pus întotdeauna oamenii și nevoia de informare a acestora pe primul loc. Facem toate eforturile tehnice necesare pentru a asigura disponibilitatea platformei și pentru a aduce date și informații utile și de interes.” precizează Ionuț Popa, coordonatorul proiectului.

Subscribe

Ce-ți recomandăm

bun.png

Despre KULT

Susține-ne

Ce facem

Pentru tineri

Subscribe

Subcribe

Contact

0773 123 246

©2021 by KULT. All rights reserved.