Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

SitCom-ul îndrăgit de o lume întreagăDeși serialul Friends a fost filmat și își are acțiunea în ultima parte a anilor ‘90 și la începutul anilor 2000, sunt zeci de mii de oameni care încă se mai îndrăgostesc de el în zilele noastre. Serialul de televiziune american a câștigat 6 premii Emmy și nenumărate alte nominalizări, inclusiv pentru titlul de serial de comedie remarcabil. Dar ce face ca acest serial să fie atât de îndrăgit de întreaga lume? Dați-mi voie să vă fac o mică incursiune în universul Friends.


Serialul nu are o acțiune complicată sau greu de înțeles, nu este vreo povestire în ramă sau ceva greu de parcurs, dar, cu toate acestea, reușește să te facă sa îl îndrăgești încă de la primele episoade. Vă spun asta din proprie experiență că acest serial creează dependentă, căci sunt la a patra vizionare a celor 10 sezoane.


Viața celor 6 tineri din Manhattan, New York, se petrece într-un cadru extrem de familiar și cozy. Sunt urmărite viețile prietenilor încă de când aceștia au in jur de 25 de ani, ele fiind pline de întâmplări amuzante, de probleme cotidiene care par să prindă la public extrem de bine. De ce? Pentru că ele reprezintă realitatea, realitatea exprimată într-un mod umoristic cu accente de sarcasm, voluntar și nu numai. 


Prietenii sunt împreună mereu, se sfătuiesc, uneori greșit, dar măcar o fac și se ajută tot timpul.


Ce m-a făcut să iubesc serialul este atât umorul nebun uneori, cât și substraturile sensibile de pe alocuri, dar și relațiile care se stabilesc între ei (de prietenie și iubire). Relațiile au la bază sinceritate, altruism, dar și toleranță, pentru că cei 6 prieteni au niște personalități formate în urma experiențelor lor de viața destul de diferite.


La început, am urmărit serialul pe apucate, pentru că îl alternam și cu altele, dar după ceva timp am început să-l urmăresc exclusiv, tocmai pentru că mă simțeam atât de bine. Poate că sună a clișeu, dar chiar mă relaxam și uitam de câte chestii am de făcut; râdeam și încă râd la serial, deși l-am urmărit de atâtea ori. 


Îmi plac toate personajele, dar Joey este preferatul meu absolut. Joey Tribbiani, actorul sărac, este un tip atât de sincer și săritor cu prietenii lui, deși îi plac foarte mult fetele și nu este la fel de serios ca ceilalți doi băieți din acest punct de vedere. Accentul nu se pune foarte mult pe partea aceasta a lui ca fiind un defect, fiindcă are o carismă aparte și un suflet extraordinar. Umorul realizat de el este spontan, iar pe alocuri este bine gândit. Ar face orice sacrificiu pentru prietenii lui și se pare că așteaptă același tratament înapoi.


Fie că era vorba de o lovitură sau de un pas înainte pentru ei, aceștia puteau continua, datorită susținerii necondiționate a acestui grup de prieteni.

Am să vă povestesc o singură scenă simpatică cu Joey la care am râs copios. Omul ăsta este uneori atât de naiv și neștiutor încât te face să-l iubești. La un moment dat prietenii lui au vrut să facă un concurs, pur și simplu voiau să vadă care dintre ei își amintește toate statele componente din Statele Unite ale Americi în câteva minute, însă n-a reușit nimeni să și le amintească pe toate 50, nici măcar Ross, cel mai inteligent și pregătit dintre ei. Dar Joey, ce credeți că a făcut, i-a lăsat mască când le-a arătat că el le-a știut pe „toate cele 56 de state”. 


Nu vreau să mă lungesc foarte mult, deși aș putea să scriu și să vă povestesc momente pline de umor de calitate până mâine dimineață.


Mie, personal, acest serial mi-a stârnit atât de multe trăiri încât nu mă mai pot despărți de el. M-au surprins relațiile lor de prietenie, fiindcă trăiau împreună tot felul de experiențe, fie privind un nou loc de muncă, hobby-uri, relații amoroase, călătorii, diferite angajamente, momente fericite sau mai puțin de atât. Fie că era vorba de o lovitură sau de un pas înainte pentru ei, aceștia puteau continua, datorită susținerii necondiționate a acestui grup de prieteni.


Așa că îmi doresc ca toată lumea să poată descoperi Friends și pe cei 6 prieteni, să vedeți ce povești de dragoste trăiesc, ce ascensiuni au în viață profesională și nu numai. Ce experiențe frumoase și mai puțin frumoase trăiesc, cât de mult se distrează și în final, cât de mult țin unii la ceilalți și cât de profunde sunt sentimentele lor. Restul este istorie.Tags:

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm