Poveștile pe care le spunem sunt poveștile pe care le trăim.

Devino colaborator și schimbă lumea cu a ta.

Summitul Tinerilor 2020: Apel pentru participanți

În perioada 2-16 noiembrie, tinerii din întreaga ţară îşi dau întâlnire online, la cel mai amplu eveniment dedicat sectorului de tineret din România.

Summitul Tinerilor 5.0 este un eveniment inedit, care cuprinde 15 zile cu activităţi de învăţare, dezbatere, consultare şi celebrare a mişcării de tineret.

După patru ediţii reuşite în format fizic, cea cu numărul 5 se va desfăşura online, dar promite să fie la fel de incitantă ca celelalte.

Organizatorii reinventează atelierele în format fizic, care acum vor fi sub forma unor sesiuni închise de lucru şi de consultare. Plenarele din formatul fizic de altădată, se transformă în evenimente publice, online.

“Viitorul începe astăzi!” acesta este îndemnul pe care îl avem pentru generația noastră. De cele mai multe ori, cei din jurul nostru tind să considere că tinerii trebuie să se pregătească astăzi pentru a acționa mâine. Credem că e timpul ca tinerii din România să fie parte a deciziei, fiind tratați ca parteneri egali, în spiritul dezvoltării continue și a implicării active în societatea de astăzi. În acest sens, ediția aniversară a acestui Summit își va concentra atenția asupra Rezoluției Tinerilor din România, un document care își propune să stabilească o viziune clară asupra priorităților pentru tinerii români. Credem că prin coalizarea sectorului de tineret putem da o voce puternică și unitară tinerilor din România, plecând de la nevoile identificate. ” Gabriel Carnariu – Președinte Consiliul Tineretului din România

Pornind de la deviza "Viitorul începe astăzi", organizatorii îşi propun să încheie a V-a ediţie a Summitului cu Rezoluţia Tinerilor 2020. Acest document important se va axa pe cele 11 Obiective Europene de Tineret:

1. Connecting EU with Youth - O Uniune Europeană (UE) mai conectată cu tinerii

2. Equality of All Genders - Egalitate pentru toate genurile

3. Inclusive Societies - Societăţi incluzive

4. Information and Constructive Dialogue - Informare şi dialog constructiv

5. Mental Health and Wellbeing - Sănătate mintală şi bunăstare

6. Moving Rural Youth Forward - Dezvoltarea tinerilor în mediul rural

7. Quality Employment for All - Locuri de muncă de calitate pentru toţi

8. Quality Learning - Învăţământ de calitate

9. Space and Participation for All - Spaţii ale tinerilor şi participare pentru toţi

10. Sustainable Green Europe - O Europă verde şi durabilă

11. Youth Organisations and European Programmes - Organizaţii de/pentru tineret şi programe europene


Înscrie-te la Summitul Tinerilor 2020!


Completează formularul de înscriere. Deadline: 31.10.2020, ora 23:59. 

Apelul este deschis și pentru lucrătorii de tineret!

Rezoluţia reprezintă o conectare cu obiectivele europene şi un efort comun al întregului sector de tineret.

Tinerii şi organizaţiile susţinătoare sunt îndemnaţi să se înscrie la Summit-ul Tinerilor 5.0, pentru a participa la consultări şi pentru a lua parte la definitivarea Rezoluţiei.


Mai multe detalii despre Summit: https://www.facebook.com/capitalatineretuluidinromania

Summitul Tinerilor 2020 este organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONTBCR – Banca Comercială Română, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Subscribe

Mulțumim!

Ce-ți recomandăm